Exposities

10 maart 2018 t/m 14 april 2018

Expositie Martha Kalma en Ton Aartsen

Van za. 10 maart t/m za. 14 april 2018 is er in galerie BAS10, Suupmarkt 10 in Sneek, een expositie te bezichtigen van Ton Aartsen – fotoschilderijen en Martha Kalma – lichtobjecten en mobiles. Beide kunstenaars zeggen het volgende over hun werk:

Ton Aartsen – fotoschilderijen
“Mijn basis fascinatie voor het maken van een kunstwerk is het onzichtbare dat bepaalt wat wij mensen doen en laten. Het verschil van wat we zeggen en wat we doen. Ons functioneren wordt bepaald door innerlijke krachten vanuit onze genen, sociale context en hormonen, zeg maar het onderbewustzijn. Mijn overtuiging is dat elke mens leeft in zijn of haar eigen universum met zijn of haar eigen realiteit, dus  ik ook. Deze fascinatie drijft mij als kunstenaar en daarom wil ik mijn verborgen wereld in fotoschilderijen in beeld brengen.”

Martha Kalma –  lichtobjecten en mobiles
“De samenstelling van de materialen van mijn kunstwerken zijn mede bepalend geweest voor de uiteindelijke vormgeving van de objecten en resulteerde in 2 disciplines: licht en beweging. Naast led-licht, hout en metaal verwerk ik allerlei voorwerpen die in het dagelijkse leven meestal met het vuilnis worden meegegeven, zoals lege huishoudelijke verpakkingen, doppen en kantoormaterialen, waaronder sheets en plastic dossiermappen. Dit betekent dat er kleine krassen en beschadigingen zichtbaar zijn en dat sommige soorten plastic in de loop van de tijd wellicht enigszins gaan verkleuren. In het streven naar perfectie toch een element van vergankelijkheid.”

De expositie wordt zaterdag 10 maart om 16.00 uur muzikaal geopend door Ton Aartsen en Danny Joseph.