Nieuws

Reageer Reageer Reageer Reageer

Zo. 19 mei Stochelo (Rosenberg Trio) en Mozes Rosenberg in Galerie BAS10.

Herdenking Sinti en Roma in galerieBAS10 Sneek

Met muziek van Stochelo (Rosenberg Trio) en Mozes Rosenberg.
Kunstenaar Ron Glasbeek vertelt over zijn geëxposeerde werk.
Voorafgaand in Cine Sneek de film Django

Op deze dag wordt er voor het eerst landelijk herdacht dat het 75 jaar geleden is, dat het grote transport van Roma en Sinti via Westenbork naar Auschwitz/Birkenau heeft plaatsgevonden.
Galerie BAS10 exposeert werk van Ron Glasbeek met een deel van de oorlogstaferelen en portretten van overlevers van de Holocaust, waaronder orkestleider Tata Mirando die in de oorlog onderdook bij Circus Tony Boltini. Daarnaast zijn er ook naoorlogse taferelen uit woonwagenkampen te zien, portretten van markante hedendaagse Roma en Sinti vrouwen en nog veel meer.

Ron zal deze middag uitleg geven over zijn werk.

Ron Glasbeek werkzaam als beeldend kunstenaar en muzikant kreeg na zijn studie aan Minerva Groningen een diep bewogen hart voor de zigeunerbevolking in Nederland.
Onder de titel Berookte Beelden & En Verder (Roma en Sinti toen en nu) maakte hij de afgelopen jaren grisailles en werk in kleur met als thema verleden en heden van Roma en Sinti in Europa.
Hij exposeerde dit werk o.a. tijdens de zigeunerherdenking in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, bij de Europese Commissie in Brussel en in het Museum voor Romacultuur in Brno/Tsjechië.

We zijn enorm vereerd dat we speciaal deze middag Stochelo Rosenberg (Rosenberg trio) en zijn jongere broer Mozes hebben kunnen contracteren voor de muziek.

Uniek is tevens, dat voorafgaand aan het programma in galerie BAS10, de film Django in Cine Sneek wordt vertoond over het leven en de muziek van Django Reinhardt, de Belgische Sinti.

U bent van harte welkom

Aanvang film Cine Sneek:13.00 uur
Entree 9,50 euro opgeven Cine Sneek

Aanvang Ron Glasbeek/muziek Rosenberg galerie BAS10: 15.00 uur
Entree 15 euro ( t/m 21 jaar € 10,-) opgeven bij galerie BAS10 Suupmarkt 10 Sneek
Graag verwijzen we u ook naar onze Facebook pagina BAS10 Beeldend Aktief Sneek

Reageer Reageer Reageer Reageer Reageer Reageer