27 juli 2013 t/m 10 september 2013
Ondanks economische crisis een SIMMERSALON op het podium bij stichting BAS10.
Van zaterdag 27 juli t/m 10 september a.s. wordt er weer een Simmersalon gehouden in galerie BAS10 marktstraat 3 te Sneek. Tien net-afgestudeerde kunstenaars van kunstacademie Minerva in Groningen stellen hun werk tentoon. Ondanks de moeilijke economische tijden waar geld de hoofdmoot is en commercie zich aan ons opdringt, bieden wij opnieuw 10 jonge kunstenaars ons platform aan.
Esther IJssels: Esther is een tekenares die dit in verschillende mediums uit.
Tekeningen op het platte vlak maar het kan ook vorm aannemen als bv. film, foto of ruimtelijk werk. In Galerie Bas hangt een grote tekening ( 2.80 x 1.50 cm ) gemaakt met houtskool, conté en krijt. Ze tekent lijnen en vlakken die gedachten vertalen in materie. Daardoor ontstaat een landschap op de grens van abstractie.
Anna Rijkens: Door kleurgebruik, licht-donkercontrast en perspectief probeer ik een sferisch beeld te creëren waarbij de toeschouwer zowel belever als observator is. Mijn fascinatie voor moderne architectuur met haar strakke lijnen en vaak grillige vormen, tezamen met mijn fascinatie voor ruimtesuggestie op het platte vlak en door de mens opgestelde regels van het perspectief zijn hierbij mijn drijfveer.
Lynn Heythekker: Met veel kleur schildert Lynn Heythekker grote doeken. Met brede penseelstreken schildert zij het liefst de consumerende mens,en alles wat daarmee te maken heeft.
Irene Veltman: In mijn werk ben ik op zoek naar een unheimliche sfeer. Unheimlich is, vertaald uit het Duits, iets akeligs, duisters en onheilspellends, maar herbergt ook het woord ‘heimlich’, wat vertaald wordt met vertrouwd en huiselijk. In mijn werk is het unheimliche iets vertrouwds, maar lijkt tegelijkertijd een duister en onheilspellend geheim te verbergen.
Astrid Schrage: De schilderijen die ik maak komen voort uit mijn fascinatie voor het uiterlijk van de mens. Een centraal thema is het spanningsveld tussen schoonheid en lelijkheid, dat zich uit in een beeldend onderzoek naar plastische chirurgie, littekens en rimpels.
Tjeerd Bosma: Ik zie mijn werkwijze als een reactie op deze over gerationaliseerde maatschappij. Voor mij is het werken aan een beeld een avontuur, daarom werk ik graag op groot formaat. Beelden ontstaan door op een spontane en speelse manier te werk te gaan. De vorm wordt geleid door mijn ideeën, intuïtie en emoties. De maak de beelden met mijn zakmes van EPS (piepschuim) en polyurethaan.
Lysanne Visser: In mijn werk staat de mens in zijn omgeving centraal. Ik wil de mens echt als een voorbijganger vastleggen, ik spreek ze niet aan, ik kijk naar ze als een reiziger.
Dit resulteert in bijna vluchtige en fragmentarische beelden die ik in zeer bewerkelijke technieken een grote intensiteit probeer mee te geven.
Daarnaast hebben we nog tekeningen van Ielse Slager, schilderijen op papier van Peter Slofstra en Geri Boer komt met wand- en vloerobjecten.
Ielse Slager: Ik ben een dromer.Wandeltochten door de natuur, zijn als verdwalen in mijn eigen geest. Het verdwalen roept een gevoel van overweldiging op, alsof de wereld veel groter is dan dat het is. In mijn kunst wil ik het tijdloze, de rust en overweldiging van de natuur tot uitdrukking brengen, haar grootsheid en schoonheid doet mij verlangen naar het Sublieme, te zoeken naar wat ik nog niet weet. Ik wil tijdens het maken van mijn kunstwerken kunnen verdwalen om van de hedendaagse wereld verwijderd te zijn. Ik hoop dat de ogen van de beschouwers van mijn kunstwerken worden aangetrokken door de vele details, zodat hun blik over het kunstwerk kan dwalen en zij zichzelf in het werk kunnen plaatsen alsof het kunstwerk hen omgeeft. Om zo net als ik even te kunnen vluchten uit de wereld van alledag om een rustplaats te vinden in de wereld van verwondering over de natuur en het leven.
Geri Boer: Ik, boerendochter, neem de vrijheid om plekken in het boerenland uit elkaar te halen en opnieuw op te bouwen. Ik creëer, in dat oude conservatieve land, plekken waar fantasie, denken, mysterie en oningevulde gedachten de ruimte krijgen. De plekken worden bijna een object: ik raak ze aan.
Peter Slofstra:Met mijn werk wil ik de nadruk leggen op de kant van het leven die in onze samenleving/maatschappij wordt gezien als ongewenst!Vandaar dat ik portretten schilder van mensen met boze/ verdrietige uitdrukkingen. Portretten schilder ik in opdracht in geheel eigen stijl. Deze is te beschrijven als expressionisme/realisme. Ik ben een fan van kleur overdrijven (expressionisme) maar dit wel binnen kloppende verhoudingen (realisme).
U bent van harte welkom om deze nieuwe oogst te komen bewonderen.