Exposities

1 augustus 2015 t/m 15 september 2015

Simmersalon 2015: Impressie eindexamenwerk Klassieke Academie en Minerva Groningen.

Vanaf zaterdag 1 augustus 2015 kunt u in galerie BAS 10 aan de Suupmarkt 10 de traditionele Simmersalon bezoeken. Dat is een jaarlijkse tentoonstelling waarbij jonge, pas afgestudeerde kunstenaars hun werk exposeren. Het is voor beginnende kunstenaars meestal niet zo eenvoudig direct hun werk ergens tentoon te stellen. Het behoort tot de doelstellingen van BAS 10 deze kunstenaars een podium te bieden. Op deze wijze kan er een begin gemaakt worden met de opbouw van hun cv, welke een steun is voor hun naamsbekendheid. Vaak ook keren deze kunstenaars later weer terug naar BAS 10, waarbij hun ontwikkeling verrassend zichtbaar is.
Deze keer exposeren in de Simmersalon zo’n 15 afstudeerders van kunstacademie Minerva en van de Klassieke Academie, beide uit Groningen. Aaltje van der Velde, Ada Brokaar, Christine Broersma, Gabrielle Westra, Niklaus Peter, Randolph Algera en Trijntje Sporrel komen van de Klassieke Academie en Joyce ter Weele, Romy Singh, Geertje Geeske Geertsma, Cecile Stahl, Rianne van der Sluis, Niek Holscher, Josie van Weringh en Dominique Derk van Minerva.

Het belooft daardoor een boeiende mix te worden van verschillende stijlen. De opening vindt plaats op zaterdag 1 augustus om 16.00 uur. De tentoonstelling loopt tot en met dinsdag 15 september. U bent van harte welkom.

totaal