Exposities

15 december 2018 t/m 19 januari 2019

Ode aan de Friese dichter en vertaler Tsjêbbe Hettinga

Op zaterdag 15 december om 16.00 uur vindt de opening plaats van de jaarlijkse vrienden van BAS-thematentoonstelling. Dit jaar draagt de expositie de titel: ‘Ode aan de Friese dichter en vertaler Tsjêbbe Hettinga’
Een kleine 40 kunstenaars  zullen tot en met 19 januari aan de Suupmarkt 10 hun werk rondom dit thema tentoonstellen.

Waarom Tsj
êbbe Hettinga als thema?
Een quote uit een artikel van Janita Monna in een uitgave van Trouw dit jaar:
‘Alle dichters zijn uniek, maar sommige zijn toch unieker dan andere. En Tsjêbbe Hettinga is daar een van.’
En de kop boven het artikel luidt: Wie Tsjêbbe Hettinga gaat lezen doet er goed aan alle zintuigen open te stellen’. Een gegronde reden om deze Friese icoon de aandacht te geven die hij verdient in al het culturele geweld dit jaar.
Met dit laatste kunt u zien hoe iedere exposant zijn of haar zintuigen open heeft gesteld voor de gedichten van Tsjêbbe Hettinga en hieruit inspiratie heeft mogen halen om dit op unieke wijze beeldend te vertalen. En hoe mooi mag het zijn om als Sneeker galerie, in het Friese Mienskip kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018, te mogen bijdragen bij de afsluiting van dit bijzondere jaar.  Een jaar waarin wij als Stichting Beeldend Aktief Sneek zeker de Friese dichters niet willen vergeten in het Lân fan Taal.

De opening, tevens Oudejaarsborrel, zal zaterdag 15 december om 16.00 uur verricht worden door Fedde Bloemhof (vriend van Tsjêbbe).
Iedereen is van harte welkom.

De expositie duurt tot en met 19 januari 2019
Openingstijden di. t/m vrij. 13.00 -17.00 uur za. 12.00 – 16.00 uur.