Exposities

18 maart 2017 t/m 23 april 2017

Expositie: Things Happen


Op zaterdag 18 maart 2017 om 16.00 uur wordt de expositie “Things Happen” van Gerdie de Jong – schilderijen en foto’s –  en Joris Collier – objecten en foto’s geopend. In de zijvleugel exposeert Jan Reus met schilderijen: “Minimal Music“.
De expositie duurt van 18 maart 2017 tot 24 april 2017.

De beeldend kunstenaar en performance artiest Joris Collier toont in de lente expositie bij Galerie BAS10 o.a. zijn objecten. Zijn speelsheid en rijke fantasie komen hierin tot uiting. Over de top en grappig, maar toch met een (kleine!) serieuze ondertoon. Tevens zijn er van Joris Collier bewerkte foto’s te zien waarin de dieren een belangrijke rol spelen.

Gerdie de Jong maakt abstracte schilderijen en laat in haar werk  een zoektocht zien van streven naar harmonie en eenheid, tegenover wild en expressief. Een stoeien met kleur en vorm. Haar eerdere werk was krachtig van kleur, stoer en vol beweging. Bij galerie BAS10 laat ze nu zachte, transparant en tere werken zien. Een transformatie van groot en uitbundig naar klein en kwetsbaar.

In de zijvleugel exposeert tegelijkertijd Jan Reus met zijn schilderijen:  Minimal Music.
In zijn werk houdt Jan Reus zich voor een belangrijk deel bezig met ruimte,ritme, beweging en tijd. Vooral het verstrijken van tijd,zoals in de gang der seizoenen zichtbaar is boeit hem. In muziek speelt tijd o.a. ook een rol. Muziek vormt voor Jan Reus een belangrijke inspiratiebron en werkbasis. Vooral werk van Mahler, Debussy en Ravel, maar ook eigentijdse componisten als Steve Reich, John Adams, Andriessen en Simeon ten Holt. Muziek geeft hem alle ruimte om zijn gedachten en gevoelens om te zetten in beelden.