Exposities

3 november 2018 t/m 8 december 2018

Expositie ‘Het idee verbeeldt

Namens het bestuur mag ik je uitnodigen voor de boeiende tentoonstelling “Het idee verbeeldt”.
De opening is op zaterdag 3 november om 16.00 uur en wordt verricht door Anthon Meijssen directeur van De Fotolocatie Groningen.

Galerie BAS10 stelde onderwijsinstituut De Fotolocatie Groningen de uitdagende vraag in hoeverre we fotografie nu onder de beeldende kunst zouden kunnen plaatsen en waar het verschil zit, immers velen denken nog dat ‘op een knop drukken’ geen kunst is. Natuurlijk weten fotografen wel beter, maar toch was de vraag interessant genoeg voor een experiment.

Beeldend kunstenaar Anthon Meijssen en directeur van De Fotolocatie heeft zich beschikbaar gesteld als curator van deze tentoonstelling. Een gegeven dat hem intrigeerde is het verbond en het verband tussen het beeld en de taal.

Deze tentoonstelling met fotografie, schilderijen en beeldhouwwerken toont kunstwerken waarbij de kunstenaar zijn achterliggende bedoeling (het concept) bij het werk vermeldt. Op deze wijze wordt de fotografie nadrukkelijk getoond als beeldende kunst en u mag zelf bepalen in welke mate u de  kunstenaars geslaagd vindt in hun opzet. Een soort dialoog dus, tussen het beeld en de tekst.
De expositie duurt van 3 november t/m 8 december 2018.
Je bent van harte welkom.

NB: zondag 18 november a.s. om 15.00 uur is er ook i.v.m. met deze expositie “De Kunstenaar vertelt”.
Toegang is gratis.