Exposities

27 juni 2015 t/m 28 juli 2015

Expositie Contrast van Govert Oost en Ilse Brul.

Expositie in galerie BAS10 met de titel ‘Contrast’.

Contrast - Raambiljet

Van 27 juni t/m 28 juli zijn de kleurrijke kunstwerken te zien van Ilse Brul en de  voornamelijk zwartwitte werken van Govert Oost.
De expositie  heeft daarom de titel ‘Contrast’ gekregen.

Ilse Brul heeft haar werken de naam ‘Kustlicht’ meegegeven. Zij toont heldere en kleurrijke landschappen. De waddenkusten van Friesland en Groningen en de omgeving van oude dijken neemt ze graag als uitgangspunt.
Het landschap om haar heen transformeert ze naar een eigen beeldtaal, door associaties en herinnering, op zoek naar een nieuw prachtig samenspel van licht, kleur en beweging. Gelijktijdig is op korte afstand van Sneek ook werk van Ilse Brul in Museum Belvédère te zien. In Heerenveen loopt de expositie ‘Improvisaties op wind, water, wad’: www.ilsebrul.nl en facebook.

Govert Oost geeft de volgende toelichting op zijn werk. Aanvankelijk zocht ik naar een praktische oplossing voor het vervoer
van schilderijen op groot formaat, zodoende kwam ik bij demontabele constructies bestaande uit meerdere panelen die
samen één beeld dragen. Vervolgens heb ik de constructies onderdeel uit laten maken van de schilderkunst en ben ik op zoek gegaan naar “de eenvoud”.

Hadden de stokken en bouten aanvankelijk nog een puur demontabele functie, momenteel zijn ze een essentieel beelddragend onderdeel van het werk.

Mijn “schilderwerken” worden in steeds ster kere mate bepaald door symboliek. Het kruis en de kruisiging (veroordeling), de manier van het opbrengen van de verf, stapeling, getal en kleur. Symboliek bepaald zowel de vorm als de kleurenbeelden in mijn werk.

Door het “raamwerk” uit te bouwen ontstaan er ruimtelijke sculpturen. Ik probeer zoveel mogelijk de “traditionele middelen van de schilderkunst” te gebruiken. Hout, Doek en Verf (Acryl). In mijn werk zoek ik naar combinaties tussen dramatiek en esthetiek. Het Symbolisme in werk laat de dramatiek steeds overheersen.