Exposities

11 september 2014 t/m 28 oktober 2014

BAS10 wijdt nieuwe galerie in met expositie ‘Zeker 10’

BAS wordt BAS 10 en is verhuisd

Door de zich terugtrekkende overheid was bijna weer een galerie ter ziele gegaan. Tegen deze verschraling van het culturele aanbod heeft de Stichting Beeldend Aktief zich met succes verzet.
Met steun van de Stichting Oud Sneek waarbij Dicky van der Werf een belangrijke rol heeft gespeeld zijn we er in geslaagd met behulp van vele vrijwilligers en sponsors een aansprekende galerie te realiseren die nu al bewondering oogst bij kunstliefhebbers van Sneek en ver daarbuiten.
Galerie BAS heeft een nieuw onderkomen verkregen aan de Suupmarkt 10 in Sneek en gaat verder door het leven onder de naam BAS 10. De nieuwe ruimte, in het oudste woonhuis van Sneek, is bijzonder fraai ingericht en alleen daarom al een bezoek waard.

Op zaterdag 13 september wijdt BAS 10 haar nieuwe galerie in met de opening van de tentoonstelling ‘Zeker 10’. Kunstenaars van naam exposeren hun werk vanaf 13 september tot en met 28 oktober a.s. in BAS 10 aan de Suupmarkt. Bewust is voor deze bijzondere openingstentoonstelling gezocht naar een breed spectrum van technieken. De exposanten zijn Henk Helmantel (klassiek realisme), Pieter Pander (eigentijds realisme), Peter van Houten (realisme/losse toets), Gouke Notebomer (aquarel/abstract), Siemen Dijkstra (houtsnedes), Hilda Snoeijer (tekeningen), Gerrit Terpstra (beeldhouwwerk), Hilde van der Gang (ingetekende foto’s), Daniël Overbeek (video), Lena van der Wal (installatie), Klasiena  Soepboer (keramiek) en Saskia Zuiderduin (sieraden).

De opening op zaterdag 13 september vindt plaats om 16.00 uur. Sprekers zijn Lutz Jacobi, Tweede kamerlid voor de PvdA, en Geert Jan Douma, voorzitter van de Stichting Oud Sneek. 

Informatie over de kunstenaars.

Kleine impressie van ons eerste grote bezoek .
30 HAVO 3 leerlingen bezoeken de tentoonstelling “Zeker 10”.