Blog

Expositie beeldend kunstenaar Fredrik Steenbergen in de Martinikerk te Sneek van 1 juli t/m 9 sept.

Fredrik Steenbergen is geboren in Woudsend, 47 jaar.
Na het behalen van zijn propedeuse aan de Akademie Minerva in Groningen, vertrok Frederik naar Antwerpen om zijn opleiding als beeldend kunstenaar te volgen aan de Koninklijke Academie voor Schoone Kunsten en de HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten ) 1996-2000.
Om vervolgens modeltekenen te volgen aan de academies in Brussel en Mechelen 2002-2002.
In 2003 vertrok Frederik Steenbergen naar Georgië, om zich daar te kunnen concentreren op het maken van bronzen beelden, pentekeningen en schilderijen, waarvan u op de expositie in de Martinikerk in Sneek een bescheiden selectie kunt zien.
Werkend in Tblisi en in zijn atelier in een klein dorp in het westen van Georgië in de bergen, Vakhanie, vindt hij in de nog ongerepte natuur de zo benodigde stilte om te werken.
Frederik houdt van de eerlijke eenvoud en midden in de natuur wordt hij niet gestoord door invloeden van buitenaf en ervaart hij de intimiteit.
De landschappen in acryl zijn de stille getuigen.
Hij maakt tekeningen die gebaseerd zijn op het leven in Georgië, vol met symboliek.
De bronzen beelden spreken een zekere mate van melancholie uit.
Met de duimen en vingerafdrukken nog in het brons geven de beelden, ondanks de hoekige en starre poses, een hoge mate van levendigheid.Frederik Steenbergen houdt van een ambachtelijke, eerlijke manier van werken.
“Dit levert zoveel meer puurheid en emotie op.”
Kijk voor meer informatie op www.frederiksteenbergen.eu

De expositie in de Martinikerk te Sneek is van 1 juli tot en met 9 september en is samengesteld en ingericht door galerie BAS10 in Sneek.  Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.30 uur.
Je bent van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *